A Waterair medencék téliesítése

Itt a medencék téli pihenőjének ideje.
Minden medence típusnak és -gépészetnek megvannak a maga sajátosságai. Az Ön medencéje akkor fogja minőségét tartósan megőrizni, ha a gyár által ajánlott legfontosabb szabályokat betartja, és a téli leállításkor is ezeknek megfelelően jár el. 
Ehhez szeretnénk az alábbiakban hozzájárulni.

Valamennyi medencetípusnál azonos szabályok:

  • Akkor téliesítse medencéjét, ha a vízhőmérséklet 12°C-nál alacsonyabb. Felesleges sietni, mert minél később téliesít (mindenesetre még a téli fagyok előtt), annál jobb lesz a vízminőség a tavaszi beüzemeléskor.
  • Ősszel, és mindaddig, amíg a vízhőmérséklet magasabb 12°C-nál, biztosítani kell a rendszeres és folyamatos karbantartást azért, hogy a víz minősége jó maradjon.
  • Soha ne hagyjon bomlásban lévő anyagot a medence alján.
  • A Waterair medence szerkezete kiválóan ellenáll az erős fagyoknak, nem szükséges fagyvédő bójákat helyezni a vízbe.
  • Szigorúan tilos rőzséket, gerendákat, szalmabálákat, stb. a vízbe helyezni!
  • A nyári szolártakarót feltétlenül ki kell venni a medencéből.
  • A SOLAE letakarásának átlátszó paneljeit cserélje az átlátszatlan, téli panelekre és tárolja szárazon, fagymentes helyen.
  • Ne feledkezzen meg a fagyérzékeny berendezések - hőszivattyú, szolárzuhany... szakszerű téliesítéséről!
  • Soha ne ürítse le teljesen a medencéjét!Minden medence téliesítése előtt elvégzendő:

Porszívózás Vízvonal tisztítás


Kezdje egy alapos medencetisztítással (aljzat, oldalfalak, vízvonal…).A következő, fontos lépés a víz 1/3-ának frissítése
Miért szükséges?

A klórstabilizátor (izocianursav) minden klórtablettával kezelt medence vizében jelen van. Megakadályozza a klór azonnali lebomlását, tehát szükséges és hasznos, viszont nem lebomló anyag. Ha felszaporodik, a vizet nehezen kezelhetővé teszi, és a fóliát is visszavonhatatlanul károsítja. Fajsúlya nagyobb a vizénél, ezért a medence alján gyűlik fel.

Hogyan csinálja?

Pihentesse a medence gépészetét 24 órán keresztül, majd az aljáról/elmélyülésből (padlóösszefolyóról, porszívóval, vagy önálló zsompszivattyúval)  szivattyúzzon le kb. 35 cm vizet. Ha van csatorna, oda, ha nem megoldható, a kertben is szét lehet locsolni. Ezután a medencét fel lehet tölteni a szokásos szintre.Vízelemzés 

Mérje meg a víz pH-értékét , ha szükséges, korrigálja.
 Easy Clear C

Végezzen klórsokkot Easy Clear C-vel (15g/m3). Oldja fel meleg vízben, és öntse a medence vizébe, a befúvószelepek elé (a fólia soha ne érintkezzen közvetlenül tömény klórtartalmú szerekkel).
Ha a klórtartalom nem éri el a 3,0-t, ismételje meg az eljárást.


Mielőtt folytatná a következő lépésekkel, ajánlott a szűrőrendszer folyamatos működtetése 24 - 48 órán keresztül, a klór teljes feloldódása és hatáskifejtése miatt.


A továbbiakban járjon el medencéje gépészetének megfelelően.
A speciális tudnivalókat a képre kattintva le tudja tölteni: