Általános Szerződési és Felhasználási feltételek


Webáruházunk működését a Polgári törvénykönyv, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései szabályozzák.

Üzemeltetői és ügyfélszolgálati adatok:

Az Ön által vásárolt termékek eladója a Meridián '90 Kft.
Székhely és üzlet címe: 2000 Szentendre, Ady Endre út 58.
Adószám: 12070660-2-13
Cégjegyzék szám: CG 1309125269
Kibocsátó cégbíróság: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus ügyfélszolgálat: waterair@meridian90.hu
Telefonos ügyfélszolgálat: +36 26 300512, +36 20 9792 597

A szerződés tárgya:
A webáruházban szereplő termékek a francia Piscines Waterair gyár termékpalettájának részét képezik. A termékskálát a gyár a Waterair úszómedencék tulajdonosainak igényeihez alakította ki. A termék jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

A megrendelés részletei:

Megrendelés:
A megjelenített termékek online és munkaidőben telefonon rendelhetők meg. 
Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését eljuttatja a kereskedőhöz. Megrendelése akkor lép életbe, ha azt e-mail-ben és/vagy telefonon visszaigazoljuk. Ez a megrendelés beérkezését követő 1 munkanapon belül megtörténik. A közvetlenül a megrendelés leadása után kézhez kapott e-mail automatikusan generált, tájékoztató jellegű, és nem minősül a rendelés megerősítésének. 

Szállítási határidő:
A raktáron lévő termékek szállítási határideje kiszállítással együtt maximum 3 munkanap. A rendelésre szállított termékekkel kapcsolatban ügyfélszolgálatunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot. A megrendelésről szállítási szerződést küldünk, ami a megrendelés részleteit tartalmazza. Ez esetben a megrendelés a szerződés elfogadásával és az előleg befizetésével jön létre.
Több termék egyidejű vásárlása esetén az egyes árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek egymástól. 

Árak:
A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. Az árak tartalmazzák a törvényben előírt ÁFÁ-t, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.
A webáruház alapértelmezett pénzneme az Euro, amit az aktuális MNB devizaárfolyam alapján (www.mnb.hu) számít át Forintra. A fizetés pénzneme Forint vagy Euro (részletesen ld. Szállítás és fizetés).

Területi behatárolás:
Cégünk tevékenysége Magyarország területére korlátozódik, ezen túli kiszállítást nem vállalunk.

Garancia:
A termékekre a gyártó által vállalt garanciákat biztosítjuk, ez termékenként változóan 12-48 hónap. Kivételt képeznek a kopó alkatrészek, amelyekre a garancia csak akkor terjed ki, ha azt a termék garancialevelében a gyártó kifejezetten biztosítja.
A termék meghibásodását  ügyfélszolgálatunknak minden esetben írásban kell bejelenteni.
A meghibásodott készülék és a hiba fajtájától függően a hiba javítása a helyszínen vagy a gyár központjában történik, illetve a gyártó döntése alapján cserére kerül. A szállítással és a termék esetleges ki- és beszerelésével kapcsolatos költségek viseléséről a termék garancialevele rendelkezik.

A vásárlástól való elállás:
A vásárló az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. 
Amennyiben élni kíván elállási jogával, jelezze ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén (e-mail, postai ajánlott levél, telefon).
A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számla másolatával együtt visszajuttatnia szentendrei üzletünkbe (2000 Szentendre, Ady Endre út 58.). Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú termék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. 
Az elállási jog gyakorlása nem jelent többletköltséget a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Önnek kell gondoskodnia, így az esetlegesen felmerülő szállítási, ill. utazási költségek a vásárlót terhelik.
A termék visszaküldését utánvétes csomagként nem áll módunkban elfogadni, kérjük, hogy azt minden esetben személyesen, postai csomagküldeményként, vagy futárszolgálattal juttassa vissza. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Meridián ’90 Kft. a vételárat a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a csomag átvételét követő 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
Amennyiben az árucikk sérült, vagy viseltes állapotban van, a Meridián ’90 Kft. megtagadhatja az áru visszavásárlását. Az adott árucikk visszavásárlása vagy díjmentes cseréje csak abban az esetben lehetséges, ha a gyári csomagolásban található kiegészítők, tartozékok, dokumentációk hiánytalanok és ép állapotban vannak.

Nem gyakorolható az elállás joga egyedi, méretre készített termékek esetén.

A megrendelő elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
29. §-ban foglalt esetekben nem gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni.

Jogérvényesítési lehetőségek:
A Vásárló és Eladó között létrejött szerződések esetében az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak Vásárló rendelkezésére:

  • Vásárló a termékkel, a webáruházban történő vásárlással vagy Eladó tevékenységével kapcsolatos észrevételeit, kifogásait elsősorban Eladó Ügyfélszolgálati elérhetőségein jelentheti be.
  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál: Eladó részéről történő jogsértés esetén Vásárlónak lehetősége van panasztételre a fogyasztóvédelmi hatóságnál, aki a panasz elbírálása alapján dönt a fogyasztóvédelmi eljárás megindításáról.
  • Békéltető testület: a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatban (fogyasztói jogvita) Vásárlónak lehetősége van békéltető testülethez fordulni.

A vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület:
Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület
(Pest Megyei Békéltető Testület)
1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240

  • Bírósághoz fordulás lehetősége: a Vásárló fogyasztó jogvitából eredő követeléseinek érvényesítése céljából bírósághoz fordulhat.