A vásárlástól való elállás


A vásárló az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. 
Amennyiben élni kíván elállási jogával, jelezze ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén (e-mail, postai ajánlott levél, telefon).
A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számla másolatával együtt visszajuttatnia szentendrei üzletünkbe (2000 Szentendre, Ady Endre út 58.). Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú termék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. 
Az elállási jog gyakorlása nem jelent többletköltséget a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Önnek kell gondoskodnia, így az esetlegesen felmerülő szállítási, ill. utazási költségek a vásárlót terhelik.
A termék visszaküldését utánvétes csomagként nem áll módunkban elfogadni, kérjük, hogy azt minden esetben személyesen, postai csomagküldeményként, vagy futárszolgálattal juttassa vissza. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Meridián ’90 Kft. a vételárat a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a csomag átvételét követő 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
Amennyiben az árucikk sérült, vagy viseltes állapotban van, a Meridián ’90 Kft. megtagadhatja az áru visszavásárlását. Az adott árucikk visszavásárlása vagy díjmentes cseréje csak abban az esetben lehetséges, ha a gyári csomagolásban található kiegészítők, tartozékok, dokumentációk hiánytalanok és ép állapotban vannak.

Nem gyakorolható az elállás joga egyedi, méretre készített termékek esetén.

A megrendelő elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
29. §-ban foglalt esetekben nem gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni.