Egészséges és tiszta víz, korlátozott vegyszerfelhasználás mellett

A medence karbantartásának lépései:

1. Takarítás:
Milyen takarítást igényel a Waterair medencéje? Milyen eszközök állnak rendelkezésére?
2. Szűrés
Minden medencénk nagy teljesítményű, jól tervezett szűrőrendszerrel van felszerelve. A szűrőberendezés programozását a víz hőmérsékletének függvényében célszerű beállítani.
3. Mérés
Mit kell mérni, mivel és milyen gyakran? 

A pH-értéket Easy%20Minus.jpgEasy%20Plus.jpg
A fertőtlenítés hatékonysága a pH-értéktől függ. Ezért fontos a víz pH-értékének ellenőrzése, és ha szükséges, korrigálása, hogy a víz kristálytiszta és egészséges maradjon. A jól beállított pH-érték optimalizálja a vízkezelő szerek működését. A víz ideális pH-értéke 7 és 7,4 között van. A gyakorlatban, minél magasabb a pH érték, annál inkább csökken a vízkezelő szerek hatása.
Milyen gyakran kell mérni a pH-értéket? Szezon elején biztosan. Később, amíg ismerkedik a medencéjével, célszerű gyakrabban. Ha már kiismerte, elegendő
akkor, ha a víz minőségét nem találja kifogástalannak.
Az Easy Minus csökkenti a pH értéket, az Easy Plus pedig növeli. 

A klórtartalmat
Egy medencében szabad és kötött klór van. Csak a szabad klór hatékony, az biztosítja a víz fertőtlenítését. A koncentrációnak 0,5 és 1 mg/l között kell lennie. Az Easy Pool stabilizálja a medencevíz klórtartalmát. Használatával alacsony klórtartalom mellett tud egészséges vizet biztosítani. Rendszeres mérése Easy Pool használata mellett nem szükséges


A klórstabilizátor tartalmat
Más néven izocianursav. Megakadályozza a klór túlzottan gyors lebomlását a medence vizében. Szükséges, de koncentrációja nem haladhatja meg az 50 ppm értéket, mert akkor a klór nem tudja fertőtlenítő hatását kifejteni, és a fóliát is károsítja. A klórstabilizátor a medence alsóbb vízrétegeiben halmozódik fel, túlzott koncentrációját az előírt évi 1/3 vízfrissítéssel kerülhetjük el.
Milyen gyakran kell mérni? Szezon kezdetén tanácsos. 

Mivel mérjünk?
A 4 funkciós tesztkészlettel a vízminőség összes fontos összetevőjét, a Lovibond elemzőkészlettel pedig a pH-értéket és a szabad klór tartalmat tudja egyszerűen mérni.
101076-2.jpg  

4. Vízkezelés

A%20sikeres%20vizkezeles.jpg


A takarítás és a szűrés mellett a tiszta víz biztosításához rendszeres vízkezelésre van szükség.

A WATERAIR nagyon egyszerű, többfunkciós vízkezelő szereit úgy tervezték, hogy a vizet 15 napig kifejezetten a medence méretéhez igazodva, megfelelően adagolva kezeljék.
Az  Easy Pool hatékony hosszú távú fertőtlenítést biztosít alacsony klórtartalom mellett, mindössze kéthetenkénti egyszerű kezeléssel. Többfunkciós, komplex szerként csíra- és algaölő hatása van, stabilizálja a pH-értéket, gátolja a vízkőlerakódást. Mindeközben kíméletes a bőrhöz és a fóliához is. Az Easy Pool használatával a fólia jótállási ideje 12 évre növekszik.
Az Easy Pool adagolása egyszerű, csomagolása a medencéje méretéhez igazodik. 2, 4 és 6 havi készletként árusítjuk. Legkedvezőbb, ha egyszerre veszi meg a teljes szezonra elegendő vízkezelő szert. 
Easy pool 1.jpg  Easy pool 2.jpg  

Tavaszi beüzemeléskor, a télre való felkészítésnél, vagy ha medencéjével hosszabb időn keresztül nem tudott foglalkozni, a víz beopálosodott, vagy akár be is zöldült, sokk kezelésre van szükség
Az Easy Clear C nagyon hatékony kezelést biztosító, gyorsan oldódó klór granulátum garantáltan legalább 65 % klórtartalommal. A csomagolás 16 előre adagolt zacskóban tökéletes adagolást tesz lehetővé, biztosítja a termék hosszú élettartamát és megtakarítást.


A medence karbantartásához javasolt termékeink rendkívül egyszerűen használhatók és hatékonyak. Használatukkal kevesebb időt fordíthat a karbantartásra és több időt tölthet a medence örömeinek élvezetével.